Kesäretki la 1.7.2023

  • la 1.7.2023 klo 8:30
  • Tertin Kartano - Ramin Konditorio - Mikkelin kesäteatteri

 Tervetuloa retkelle!

Pieksämäen Invalidit ry järjestää kesäretken Mikkeliin. Tertin Kartanon pihakahvilassa juomme aamukahvit. Pihapiirissä on mm. Kartanon yrttitarha- ja muuripuutarha, herkkupuoti sekä perinteinen kartanon pihapiiri.

Ramin konditoriossa, Visulahdessa on omakustanteinen lounas mahdollisuus.  Konditoriossa seisovan lounaspöydän lisäksi burgerit, herkut ja maistuvat konditoriotuotteet.

Mikkelin kesäteatterissa katsomme musiikkinäytelmän Badding – Rauli elää!

Osallistumismaksu jäsenet 30 €, ei jäsenet 40 €, sisältää: bussimatkan, kahvit Tertin kartanossa sekä teatterilipun.

Ilmoittautumiset 15.5.2023 mennessä: Sinikka, 040 537 1000, s-posti: sinikkasukunimi@gmail.com

Irma, 040 541 8453, s-posti: irma.huuskonen@outlook.com.


Retken aikataulu:

Klo 8:30 Lähtö torin tilausliikenteen pysäkiltä

klo 10 Tertin kartanossa kahvit

klo 12 Lounas Ramin konditoriossa, Visulahdessa

klo 14 Kesäteatteri Badding – Rauli elää, Naisvuorella

Teatterin jälkeen lähdetään kotimatkalle!


Rauli Badding Somerjoen kiehtova elämäntarina, musiikkinäytelmä Badding – Rauli elää! nähdään Naisvuori-näyttämöllä. Baddingin tunnetuin biisi Paratiisi, joka nousee soittolistoille yhä uudelleen vielä tänäkin päivänä. Lisäksi hänet muistetaan ikivihreistä kappaleistaan Ikkunaprinsessa, Tähdet tähdet ja Pilvet karkaa, niin minäkin.

Rami Visulahti, Suomen 9. parhaaksi valittu lounaspaikka 2022

Rami Visulahti, Suomen herkullisin taukopaikka uuden viitostien varressa Mikkelissä, avasi ovensa maaliskuussa 2022. Rami Visulahdessa on viihtyisä ja tilava ravintola, uusi leipomo-konditoria ja myymälä, josta voit ostaa mukaan mm. tuoreet leivät, täytetyt patongit, makeat leivonnaiset sekä lähituottajien tuotteita. Visulahdessa on lisäksi pieni gluteeniton leipomo, josta saa esimerkiksi gluteenittomia kakkuja. Viihtyisässä ja tilavassa ravintolassamme tarjoillaan päivittäin runsas lounas noutopöydästä sekä lisäksi à la carte -listalta mm. rapeita ranuja, meheviä pihvejä parilalta, maistuvia burgereita ja pizzoja lisukkeineen sekä salaattiannoksia. 

Tertin kartanon pihapiiriä ympäröi 4 hehtaarin puutarha. Salaisuuksien puutarha kutsuu luokseen jokaisen viherpeukalon ja esteetikon. Se sijaitsee humalan peittämänä, miltei piilossa päätalon kävijöiltä. Ruutupuutarhan antimiin kuuluvat valloittavat yrtit sekä väreittäin kylvetyt juuresmaat ja omena-, kriikuna- ja luumutarha. Keväällä kartanon pihapiiriä kaunistaa kirsikkapuistikko.

Tertin ruusu

”Ikuisesti punasteleva kaunokainen”

Kartanon vanhan puutarhan sydämessä, aurinkoisimmalla paikalla, kasvaa ikuisesti punasteleva kaunokainen, Tertin ruusu.
Vaaleanpunainen, aivan kartanon päärakennuksen sävyinen ruusu on viihtynyt Tertin pihapiirissä jo toista sataa vuotta.

Yrttitarha

”Sitruunamelissa tekee vanhoista akoista nuoria neitoja”

Kartanon yrttitarha huumaa tuoksuillaan ja muodoillaan. Tule ihastelemaan lehtimuotojen leikkejä, väriyhdistelmiä ja istutuskuvioita. Keittiöyrttien lisäksi tarhasta löytyy salaatteja, papuja ja syötäviä kukkia. Kesäisin voit nauttia kahvilan herkkuja ja virvokkeita yrttitarhan keskellä vaikka humalamajan keskellä.

”Kuinka voi kuolla ihminen, jonka puutarhassa kasvaa salvia”

Muuripuutarha

Kartanon Salaisuuksien puutarha kutsuu luokseen jokaisen viherpeukalon ja esteetikon. Se sijaitsee syrjemmällä, humalan peittämänä, miltein piilossa päätalon kävijöiltä kätkien puutarhurin majan ja navetan raunioiden kivihuoneen koristeelliset penkit. Lisäksi salaisuuksien puutarhasta löytyy ruusu- ja nurmihuone. Muuripuutarhaan voi tutustua ohjatuilla kierroksilla.

Arboretum

Kokkokallion juurella, hiukan tuonnempana kartanon pihapiiristä, löydät lähes 100 erilaista puulajiketta. Arboretumiin nimikkopuunsa on istuttanut mm. balettitanssija Vladimir Malakhov ja kapellimestari Valeri Gergijev.